Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ

972959

1959 η οικογένεια μου φθάνει στον Νέο Ηράκλειο για μόνιμη διαμονή . Τότε ήμουν 6 χρονών παιδί και βρέθηκα ξαφνικά, από μια ζωηρή γειτονιά που ήταν η πλατεία Αμερικής στην οδό Πατησίων, σε ένα πραγματικά χωριουδάκι, με μια μονοκατοικία, της οικογένειας μου και γύρω γύρω χωράφια !
Οι δρόμοι ήταν χωματόδρομοι και όταν έβρεχε γινόντουσαν λασπόδομοι και για να τους διαβούμε έπρεπε να φοράμε γαλότσες !
Το σπίτι μου ήταν στην οδό Οδυσσέως και ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπήρχε !
Για φωτισμό λοιπόν, είχε τραβήξει ο πατέρας μου ενα καλώδιο, από γείτονα που βρισκόταν στην επάνω πλευρά του λόφου, στην οδό Ζερβού και πληρώναμε στον γείτονα κατά εκτίμηση, όσο είχαμε καταναλώσει !
Για να μας βάλει λοιπόν η ΔΕΗ ηλεκτρικό ρεύμα, είμαστε υποχρεωμένοι, να πληρώσουμε εμείς το κόστος για την ρευματοδότηση της γειτονιάς μας , γιατί εκτός του παππού μου και την οικογένεια μου, δεν υπήρχε άλλος σε αυτή την γειτονιά !!!
Το κόστος αυτής της κατασκευής λοιπόν, που αποτελείτο από 3 κολόνες και τα καλώδια, ανερχόταν στο ποσό των 20.000 δραχμών το 1960 !!! Για να καταλάβετε την αξία αυτού του ποσού, θα σας πω οτι εκείνη την εποχή, ένας καλός μισθός ήταν γύρω στις 1800 δραχμές !
Πράγματι τα πλήρωσαν μπαμπάς και παππούς και επιτέλους, ίδωμεν το φως το αληθινό από την ΔΕΗ !!!
Τώρα θα μου πείτε γιατί σας τα λέω όλα αυτά ?
Γιατί τώρα μένω σε διπλανό σπίτι και από το μπαλκόνι μου, αγναντεύω τις 3 κολόνες που πλήρωσε ο πατέρας μου και ο παππούς μου , και δακρύζω γιατί θα έλθει κάποιος Κεφαλαιοκράτης, να πάρει τον κόπο των δικών μου , για ένα κομμάτι ψωμί ! Χιλιάδες ώρες εργασίας των δικών μας θα τα αγοράσει για το τίποτε !
Η ΔΕΗ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ !
Ο ΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΙΖΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕΗ , ΤΩΡΑ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΝΥΧΙΔΕΣ !!!
Φθάνει πιά στο ξεπούλημα της χώρας μας !!!
Σκέψου και ψήφισε ! Μην απέχεις από τα κοινά !
Αυτή η απλή κίνηση σου φθάνει, για να αλλάξεις την ροή της Ιστορίας, για την χώρα μας και την Ευρώπης !
Συμμετέχουμε σε δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, για να δείξουμε την δύναμη μας !!!

ΠΑΝΟΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.