Φοβού τους Μητσοτάκηδες και δώρα φέροντες !

 

image

ΠΑΝΟΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ

 

 

Μπόνους Φεράρι για όσους μαζεύουν αποδείξεις

 

«Απίστευτο κι όμως αληθινό» γράφει ο Βηματοδότης στο Βήμα της Κυριακής που υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να χαρίζει πολυτελή αυτοκίνητα στους φορολογουμένους που μαζεύουν αποδείξεις!

«Καλύτερα να τα δώσω στους πολίτες παρά να σκουριάζουν στον ΟΔΔΥ» φέρεται να δηλώνει, σύμφωνα με την στήλη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυρ. Μητσοτάκης.Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχουν έρθει ήδη σε συνεννόηση για το θέμα.Το κράτος θέλει να επιβραβεύσει όσους ζητούν και συγκεντρώνουν αποδείξεις. Οι αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με τον Βηματοδότη, θα μπαίνουν σε κληρωτίδα και κάθε εβδομάδα ή μήνα -δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα- θα κληρώνεται κι ένα αυτοκίνητο.

Ανάμεσα στα «έπαθλα» βρίσκονται κατασχεμένες Φεράρι, Λαμποργκίνι, Πόρσε, Τζάγκουαρ, Μερσεντές κ.ά. Το σχέδιο, σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», αναμένεται να εφαρμοστεί μέσα στο καλοκαίρι

Πηγή: Το Βήμα

ΝΩΝΤΑΣ Ο ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

Καλοκαίρι 2014
Η ζέστη έχει κάνει τον Νώντα να σκάσει και να πλαντάξει από την ζέστη !
Διακοπές ?
Άντε καλέ, που λέει και ο χοντρός ! Που λεφτά .
Τρία χρόνια άνεργος, ζει με την σύνταξη της μάνας του, σε ένα σπιτάκι στα Ταμπούρια και ίσα ίσα που τα βγάζουν πέρα με την σύνταξη θανάτου του πατέρα τους, που δούλεψε σαράντα χρόνια πιλοφόρι !
Ο Νώντας πίνει μια φραπεδιά σε καφετέρια στα Ταμπούρια και προσπαθεί να δροσιστεί με τον ανεμιστήρα που φτίνει λίγο νερό, για να ξεγελάσει την κάψα του !
Κάποια στιγμή φωνάζει το κοριτσάκι των 200 ευρώ το μήνα για να πληρώσει !
Τι χρωστάω λέει ο Νώντας .
2.50 ευρω λέει το κοριτσάκι .
Πάρε κοπέλα μου και δώσε την απόδειξη .
Ορίσετε κύριε και δώστε μου το τηλέφωνο σας, να το βάλω στην απόδειξη για την κλήρωση που κάνει ο Κυριάκος !
Ο Νώντας έδωσε το νούμερο του τηλεφώνου του ανόρεξα και έφυγε !
Δέκα μέρες αργότερα κτυπάει το τηλέφωνο του Νώντα!
Ο κύριος Παπαδομανωλάκης ?
Ναι ο ίδιος ποιός είναι ?
Απο το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κερδίσατε μία Φεράρι, απο την απόδειξη που είχατε πάρει από καφετέρια Στα Ταμπούρια, για ένα καφέ με αριθμό απόδειξης 2314126789432 .
Τι, πως, ποιος, είπε σαστισμένος ο Νώντας ! Δεν πίστευε στα αυτιά του !
Κύριε Παπαδομανωλάκη αύριο το πρωΐ στις δέκα, να είστε εδώ να παραλάβετε την πρώτη Φεράρι, που δίνει σε φορολογούμενο ο υπουργός μας !
Θα ειναι έτοιμα όλα τα απαραίτητα έγγραφα της δωρεάς του υπουργείου προς εσάς και φυσικά, θα είναι και τα γνωστά αγάπητα σε μας τηλεοπτικά κανάλια, να απαθανατίσουν την δωρεά σε ένα συνεπή φορολογούμενο !
Σας …σας ευχαριστώ πολύ, κατόρθωσε να αρθρώσει μετά βίας, ο Νώντας .
Λοιπόν αύριο στις 10 πμ κύριε Παπαδομανωλάκη και σας παρακαλώ μην αργήσετε .
Η γραμμή έκλεισε και ο Νώντας εμβρόντητος έκανε σκέψεις χαράς, που θα οδηγούσε τέτοιο αμάξι !
Ξαφνικά τον έπιασε πανικός, στη σκέψη οτι δεν έχει τα κατάλληλα ρούχα, για την παραλαβή της Φεράρι !
Άρχισε να πέρνει φίλους, για να του δώσουν κανένα κουστουμάκι τάζοντας τους βόλτα με την Φεράρι .
Όλοι σαν τρελοί από χαρά, που θα μπει ο κώλος τους σε Φεράρι του πρόσφεραν κουστούμια σκαρπινια και φουλάρια!
Σε λίγες ώρες ο Νώντας είχε μεταμορφωθεί απο κάτοικος Ταμπουρίων, σε άρχοντα του Μονακό !
Όλο το βράδυ ο Νώντας δεν κοιμήθηκε, από την χαρά του και την αγωνία του !
Την άλλη μέρα το πρωί, κατά τις 9 πμ βρέθηκε στο περίβολο του υπουργείου, παρακαλώντας να μην είναι απέξω οι καθαρίστριες,που απεργούν για 301 ημέρες και δεν μπορέσει να πάρει το αμάξι !
Ευτυχώς όλα ήταν καλά στο υπουργείο και αν εξαιρέσεις το στραβοκοίταγμα, που του έκαναν οι μόνιμοι ματατζήδες του υπουργείου , όλα ήταν τέλεια !
Έγινε η τελετή με όλες τις τιμές . Ο υπουργός τον εκθείασε, ως άψογο πολίτη, που παίρνει τις αποδείξεις και μετά τα πολλά ταράτατζουμ, πήρε την Φεράρι και έφυγε !
Σχεδόν τη μισή σύνταξη της μάνας του έφαγε εκείνη την ημέρα, σε βενζίνη γυρίζοντας επιδεικτικά όλα τα Ταμπούρια και καμαρώνοντας σαν γύφτικα σκερπάνι !
Το βράδυ αποκαμωμένος απο την κούραση, έφθασε στον σπίτι του και ξεράθηκε στον ύπνο, από την πολύ κούραση και την αγωνία της ημέρας !
Την άλλη μέρα το πρωί κατά τις 9.30 κτυπάει το κουδούνι του σπιτιού του!
Ποιός είναι λέει νωχελικά ο Νώντας !
Εφορία Ταμπουρίων , ακούει με έντονο τόνο ο Νώντας .
Ανοίγει την πόρτα και στη είσοδο εμφανίζεται ένας επιβλητικός τύπος.
Μπορώ να περάσω ?
Βεβαίως κύριε περάστε, είπε απορημένος ο Νώντας . Να σας φτιάξω ένα καφεδάκι.
Όχι ευχαριστω απάντησε ο εφοριακός αυστηρά .
Κύριε Παπαδομανωλάκη η Φεράρι απο κάτω ειναι δικιά σας ?
Ναι κύριε. Μου την χάρισε ο υπουργός, επειδή είμαι συνεπής πολίτης, απέναντι στο κράτος και παίρνω αποδείξεις είπε καμαρωτά καμαρωτά !
Ωραία κύριε, αφού είστε συνεπής πολίτης, θα πρέπει να πληρώσετε σε 6 άτοκες δόσεις το ποσό των 256783,40 για φόρο δωρεάς και προκαταβολή φόρου αυτού του έτους και του επομένου λόγω τεκμηρίου!
Πως, τι, γιατί? Τι λέτε καλέ. Εγω δεν έχω μία ! Έχω να πάρω στα χέρια μου χρήματα, εδώ και 3 χρόνια! Είμαι άνεργος και δεν μπορώ να βρω δουλειά με τίποτε .
Αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου κύριε Παπαδομανωλάκη . Από την στιγμή που υπάρχει δωρεά και τεκμήριο θα πληρώσετε, αλλιώς πάτε φυλακή !
Μα κύριε έφορε δεν καταλαβαίνεται . Την Φεράρι μου την έδωσε ο υπουργός ! Ο Κυριάκος μας !
Βρε δεν πάει να στην έδωσε, ο ίδιος ο Κύριος με την ανάσταση του .Τα 256783,40 θα τα πληρώσεις οπωσδήποτε, μετρητά τώρα, η σε 6 άτοκες δόσεις !
Ο Νώντας βρίσκεται τώρα στην φυλακή ,προσπαθώντας να βρεί κάποιο κορόιδο, να πουλήσει την Φεράρι και να δώσει τα χρήματα στην εφορία, για να βρεθεί πάλι ελεύθερος στα Ταμπούρια, πίνοντας το φραπεδιάκι του!
Όταν δε , θα του λένε να πάρει την απόδειξη απο τον καφέ του , θα φεύγει τρέχοντας !

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.