ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ? ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ

sheep-voting2-2
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014 . Πολλοί υποψήφιοι και σκληρός αγώνας σε όλη την Ελλάδα, για την επιλογή των καλύτερων δημοτικών αρχόντων !
Οι επιλεγόμενοι όμως δήμαρχοι στις προηγούμενες εκλογές ήταν πράγματι οι καλύτερες επιλογές των δημοτών ?
Αν κρίνουμε από τους μεγάλους δήμους της Ελλάδας και από άλλους μικρότερους δήμους, όπως είναι οι Σκουριές, δεν νομίζω ότι οι πολίτες έκαναν τις καλύτερες επιλογές τους και στην περίπτωση των Σκουριών, την πλήρωσαν πολύ ακριβά!
Τι μπορεί όμως να χρησιμοποίησει ως επιχειρήμα ένας υποψήφιος Δήμαρχος, που θέλει να εκλεγεί πάση θυσία, για προσωπικές φιλοδοξίες ή για προσωπικούς οικονομικούς λόγους?
ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ !
Αγαπητοί συμπολίτες, έχω φτιάξει ένα ψηφοδέλτιο, που περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές αποχρώσεις. Από την δεξιά έως την αριστερά. Διότι ο δήμαρχος πρέπει να είναι άτομο υπερκομματικό και ως τέτοιο, θα αγκαλιάζω μαζί με τους συμβούλους μου, όλο τον λαό μας!
Η μεγάλη απάτη ! Και θα αποδείξω στην συνέχεια, ότι κάθε δημοτική κίνηση πρέπει να έχει το πολιτικό της στίγμα ! Δεν μιλάω για κομματικό στίγμα , αλλά πολιτικό στίγμα ! Αν δεν έχεις πολιτικό στίγμα, τότε κινείσαι σαν το Μαλαισιανό αεροπλάνο και κάποια στιγμή χάνεσαι, στα βάθη του συστήματος.
Ας δούμε όμως με ένα παράδειγμα, γιατί πρέπει μιά δημοτική κίνηση να έχει πολιτικό στίγμα !
Ας υποθέσουμε οτι μια πόλη, τροφοδοτείται με νερό, από μιά δική τους πηγή ! Γεννάται κάποια στιγμή στους πολίτες το ερώτημα, αν αυτή η πηγή πρέπει να την εκμεταλλεύεται ο δήμος ή να δωθεί σε ιδιώτες .
Αν ο δήμαρχος ειναι με αριστερές πολιτικές πεποιθήσεις, θα επιλέξει την πηγή να την εκμεταλλεύεται ο δήμος, με χαμηλό κόστος για τους πολίτες, διότι το νερό ειναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει σε αυτό να έχουν πρόσβαση, όλοι ακόμη και αυτοί που έχουν οικονομικές δυσκολίες !
Αν ο δήμαρχος ειναι νεοφιλελεύθερος, θα επιλέξει να δωθεί σε ιδιώτες αδιαφορώντας ποια θα είναι η τιμή του νερού, ισχυριζόμενος οτι η ανάπτυξη ενός τόπου, έρχεται με τις ιδιωτικοποιήσεις και μηδενικό δημόσιο !
Αν τώρα στο δημοτικό συμβούλιο αυτής της δημοτικής παράταξης , έχουμε και αριστερούς και νεοφιλελεύθερους δημοτικούς συμβούλους, ξέρετε τι μπάχαλο θα επικρατήσει στη διάρκεια αυτού του του δημοτικού συμβουλίου, που θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις.
Φανταστείτε πόσο διαφορετικός θα ήταν ο δήμος των Σκουριών, αν αντί τον Πάχτα δήμαρχο, είχαν έναν αριστερό δήμαρχο !!!
Σήμερα σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν δημοτική παράταξη που να έχει σοβαρές πολιτικές θέσεις και όχι πόσο όμορφος και γλυκός ειναι ο υποψήφιος δήμαρχος !
Πρέπει να έχει θέσεις, για τα Μνημόνια και τον Καλλικράτη, που πνίγουν τα οικονομικά των δήμων . Πρέπει να έχει άποψη, για το αν θα βοηθήσει τους οικονομικούς ασθενείς στην περιοχή του ή θα αδιαφορήσει ! Πρέπει να μας εκφράσει την άποψη του με ποιό τέλος πάντων μάτι, βλέπει την τοπική αυτοδιοίκηση! Με προοδευτικό μάτι η με συντηρητικό.
Και καλά γιατί λοιπόν τόσοι πολλοί δήμαρχοι, κατεβαίνουν ως υπερκομματικοί?
Η απάντηση είναι πολύ απλή . Οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτή την εποχή δεν είναι καθόλου δημοφιλείς, λόγω του καταποντισμού αυτών των δύο κομμάτων, από τον ασπασμό τους στα μνημόνια ! Οι υποψήφιοι λοιπόν αυτοί δήμαρχοι ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές, στριμωχνόντουσαν στα κομματικά γραφεία τους, για να πάρουν το χρίσμα του υποψηφίου από το κόμμα τους, τώρα ούτε κουβέντα για το κόμμα ! Τώρα σφυρίζουν αδιάφοροι και ποιούν τη νήσσα ! Κάνουν τον υπερκομματικό !
Αυτούς τους ανθρώπους συμπολίτη μου, τους εμπιστεύεσαι ?
Σκέψου, κρίνε και αποφάσισε !
Διάλεξε πρόγραμμα που ταιριάζει στα πιστεύω σου και όχι δήμαρχο με ωραίο χαμόγελο, που σου κτυπάει φιλικά στην πλάτη κάθε 5 χρόνια !
Καλή επιτυχία !
ΠΑΝΟΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.