ΕΦΙΑΛΤΙΚA ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

 

Στιγμιότυπο 2015-01-14, 1.10.02 π.μ.

 

 

Μέχρι τώρα ακούμε την Νέα Δημοκρατία να φτιάχνει ευφάνταστα σενάρια καταστροφής, σε περίπτωση που εκλέγει Ο ΣυΡιζΑ. Όλα αυτά τα σενάρια είναι εντελώς γελοία και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού,όχι μόνο δεν τα πιστεύει, αλλά γελάει με αυτά.
Ας έρθουμε όμως να εξετάσουμε σοβαρά τι μπορεί να συμβεί , αν ο ΣυΡιζΑ δεν καταφέρει να αποκτήσει αυτοδυναμία σε αυτές εκλογές.
Θα Αναφέρω τρία σενάρια που πραγματικά πιστεύω ότι είναι εφιαλτικά.
Σενάριο πρώτο
Έρχεται πρώτον κόμμα Ο ΣυΡιζΑ χωρίς αυτοδυναμία, δεύτερο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, και τρίτο κόμμα το Ποτάμι. Ας υποθέσουμε ότι Η Νέα Δημοκρατία και το ποτάμι καταφέρνουν να έχουν πάνω από 151 βουλευτές. Σε αυτή την περίπτωση Η Νέα Δημοκρατία κάνει συγκυβέρνηση με το ποτάμι με πρόεδρο το Σαμαρά και αντιπρόεδρο το Θεοδωράκη. Φανταστείτε το Θεοδωράκη, έναν δημοσιογράφο, που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική και δεν έχει ποτέ εκλεγεί ούτε καν δημοτικός σύμβουλος, να βρεθεί αντιπρόεδρος σε μια κυβέρνηση τεσσάρων ετών, με έναν Σαμαρά που στην κυριολεξία έχει χάσει εντελώς το μπούσουλα της διακυβέρνησης της χώρας,και να διαπραγματεύονται με την τρόικα . Είναι σαν να δίνεις τριαξονική νταλίκα σε 10χρονο παιδί, που δε γνωρίζει να οδηγεί ούτε ποδήλατο.
Σε τέσσερα χρόνια Η Ελλάδα θα έχει καταληφθεί από μετανάστες, όχι όμως μετανάστες από το Αφγανιστάν την Συρία και το Ιράκ που μας φοβίζει Η Νέα Δημοκρατία, αλλά από την Ευρώπη και την Αμερική με τεράστιο πλούτο που θα αγοράσουν την πατρίδα μας μπιτ παρά, κι εμείς θα ζούμε με πενιχρές αμοιβές ως σκλάβοι σε μια πλούσια χώρα.
Σενάριο δεύτερο
Πρώτο κόμμα ΣυΡιζΑ χωρίς αυτοδυναμία. Δεύτερο κόμμα νέα Δημοκρατία και τρίτο κόμμα χρυσή Αυγή.
Ο ΣυΡιζΑ παίρνει διερευνητική εντολή για ψήφο εμπιστοσύνης και την επιστρέφει στον πρόεδρο σε τρεις μέρες χωρίς αποτέλεσμα.
Η Νέα Δημοκρατία παίρνει διερευνητική εντολή για ψήφο εμπιστοσύνης και την επιστρέφει και αυτή σε τρεις μέρες χωρίς αποτέλεσμα.
Μένει πλέον να πάρει την διερευνητική εντολή για ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή.
Αυτό σημαίνει ότι μια λιμουζίνα, θα πάει στις φυλακές κορυδαλλού, θα πάρει το Μιχαλολιάκο με κουστούμι και θα τον πάει στο προεδρικό μέγαρο, να πάρει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Στη συνέχεια Ο Μιχαλολιάκος θα γυρίζει επι δύο ημέρες ελεύθερος, ψάχνοντας τρόπους για να λάβει ψήφο επιστοσύνης η Χρυσή Αυγή και την τρίτη μέρα θα παραδώσει την εντολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας . Στη συνέχεια θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού με κλούβα!!!!
Εν το μεταξύ Η Ελλάδα θα έχει γίνει ρεζίλι των σκυλιών σε όλο τον κόσμο με αυτή την εξέλιξη. Τέτοια εξέλιξη δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στον κόσμο. Δεν θα υπάρξει δημοσιογραφικό μέσο σε όλο τον κόσμο που να μην το παρουσιάσει με πολύ αρνητικό τρόπο. Και το καταλαβαίνω απόλυτα. Εσείς που μας κυβερνούσατε τόσα χρονιά,καταλαβαίνετε σε τι σημείο έχετε φτάσει την χώρα μας.
Σενάριο τρίτο
Πρώτο κόμμα ΣυΡιζΑ. Δεύτερο κόμμα νέα Δημοκρατία. Τρίτο κόμμα ποτάμι και ακόλουθούν ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το κόμμα του Γιωργάκη. Τότε αν τα κόμματα αυτά εκτός του ΣυΡιζΑ πάρουν πάνω από 150 βουλευτές θα σχηματίσουν μαζί κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια. Τότε το e-mail του Χαρδούβελη θα υψωθεί στο τετράγωνο και θα περάσουμε τέσσερα εφιαλτικά χρόνια. Η προοδευτική Ευρώπη θα έχει φάει ένα γερό χαστούκι και τότε υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν σε όλη την Ευρώπη ακροδεξιές πολιτικές.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι στην παρούσα φάση,η αυτοδυναμία του ΣυΡιζΑ είναι μονόδρομος. Το λέω αυτό όχι γιατί οι αρχές μου είναι να υπάρχουν μονοκομματικές κυβέρνησεις, αλλά δυστυχώς με την πολιτική δυναμική που έχει αναπτυχθεί, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, ένα από τα παραπάνω τρία σενάρια είναι πολύ πιθανά και επομένως δεν υπάρχει άλλη λύση.
Μακάρι στο μέλλον να σχηματιστούν και άλλες υγιείς πολιτικές δυνάμεις, που θα μπορέσουμε με συνεργασίες να προχωρήσουμε στην διακυβέρνηση της χώρας μας.

Πάνος Σαρακηνός

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.