Η θυσία του Παπακωνσταντίνου (Ιφιγένεια 2013)

Κάθε ομοιότητα με την σημερινή εποχή είναι εντελώς τυχαία
Μια φορά και ένα καιρό
Ο Βενιζέλος είχε προκαλέσει την οργή της θεάς Λαγκάρντ από την ανικανότητα του να μάζεψει και άλλους φόρους, με αποτέλεσμα η θεά να προκαλέσει άπνοια στην οικονομία και να μη μπορεί να αποπλεύσει ο στόλος των χρημάτων από την Ελλάδα για την Γερμανία . Ρώτησαν τον μάντη Στουρνάρα τι έπρεπε να κάνουν κι εκείνος απάντησε ότι η οργή της θεάς θα έφευγε μόνο αν ο Βενιζέλος θυσίαζε τη τον υιόν του, τον Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τότε βρισκόταν στην Ελβετία για σκί…Αρχικώς ο Βενιζέλος αρνήθηκε να το πράξει, αλλά πιέσθηκε από τον Αντώνη και τον Φώτη, καθώς και οι μήνες περνούσαν, και κάλεσε τον υιόν του με την πρόφαση ότι θα τον έκανε υφυπουργό μαζί με τον Στουρνάρα. Ο Παπακωνσταντίνου ήρθε στην Αθήνα και τότε ο Βενιζέλος τον παρέδωσε στον Στουρνάρα για να τον θυσιάσει στην Λαγκάρντ . Ο Γιωργακης δεν μπόρεσε ποτέ να του συγχωρήσει το γεγονός ότι θυσίασε το ίδιο τους το παιδί για την προεκλογική εκστρατεία «του» και προέβαλε αυτό το τραγικό γεγονός ως δικαιολογία για την στήριξη του προς τον Λοβέρδο.
Την τελευταία όμως στιγμή η θεά λυπήθηκε τον Παπακωνσταντίνου , τον άρπαξε από τον βωμό της θυσίας και έβαλε στη θέση του τον Τσοχατζόπουλο. Μετά οδήγησε τον υιόν στην Ελβετία, όπου τον έκανε υπάλληλο του ΔΝΤ. Αυτή είναι η γνωστότερη μορφή του μύθου. Σε άλλες παραλλαγές αναφέρεται αντί της Αθήνας οι Βρυξέλλες ως τόπος της θυσίας. Εκεί η θεά αντικατέστησε τον Παπακωνσταντίνου με υπάλληλο του γραφείου του, αλλά και ο ίδιος την στιγμή της θυσίας μεταμορφώθηκε σε ελικόπτερο και με αυτή τη μορφή εξαφανίσθηκε.
Η εξαφάνισή του δικαιολογείται από το ότι οι παριστάμενοι έστρεψαν αλλού το βλέμμα τους για να μη δουν ένα τόσο μεγάλο έγκλημα. Ακόμα, υπάρχει η εκδοχή πως η θυσία έμεινε στη μέση όταν ξαφνικά εμφανίσθηκε ένας Χριστοφοράκος. Τότε ο ιερέας, ερμηνεύοντας αυτό τον οιωνό, είπε ότι η θυσία δεν ήταν αναγκαία και ότι οι θεοί δεν συμφωνούσαν. Κι έτσι ο Παπακωνσταντίνου σώθηκε.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οταν ο λαός βρίσκεται σε απελπιστική και εκρηκτική κατάσταση οι κρατούντες επιλέγουν ένα απο τους θύτες για να τον θυσιάσουν δήθεν. Τότε γίνεται ντόρος για αυτό το θέμα και έτσι ο λαός ξεχνάει τα σοβαρά προβλήματα του.
Στο τέλος η τιμωρία του επιλεγμένου θύτη είναι ένα χάδι και όλα ωραία και καλά !!!
Και για να το τεκμηρίωσω αυτό μην ξεχνάτε πόσο απαλά τιμωρήθηκε ο Μαντέλης!!!
Πρόστιμο 7000 ευρώ!!!! Είπατε τίποτε?

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.