Ανάπτυξη ποια ανάπτυξη

Ακούμε εδώ και χρόνια τώρα ανάπτυξη ανάπτυξη και ανάπτυξη δεν βλέπουμε!
Και φυσικά δεν πρόκειται να δούμε ανάπτυξη με τις ιδέες και τεχνικές που ακολουθούν οι υπουργοί οικονομικών της Ελλάδας αλλά και με τις πολιτικές που ακολουθούν γενικώτερα οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Η Μέρκελ μια γυναίκα που μεγάλωσε σ´ ένα αποτυχημένο ανατολικό γερμανικό μπλόκο με ένα σωρό κόμπλεξ κατωτερότητας ροκανίζει τα θεμέλια της Ευρώπης και από κάτω όλοι οι άλλοι πολιτικοί της Ευρώπης την κοιτάζουν εκστασιασμένοι άνευ άλλης σκέψης και λόγου.
Αύριο η Ιστορία θα γράψει για τους χειρότερους πολιτικούς που πέρασαν σε όλη την ιστορία της Ευρώπης.
Ας δούμε όμως με απλά μαθηματικά γιατί δεν πρόκειται να έρθει ποτέ αυτή η περιβόητη ανάπτυξη.
Ανάπτυξη σημαίνει ότι υπάρχει μια απέραντη αγορά και κάθε λαός προσπαθεί να κερδίσει αυτή την αγορά βελτιώνοντας τα προϊόντα του τις τιμές τους και τις τεχνικές προώθησης των προϊόντων του!
Βλέπετε εσείς καμιά αγορά στο κόσμο που εγώ δεν την βλέπω ? Με την πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί σε όλο τον κόσμο βλέπετε εσείς ανάπτυξη.Ο καπιταλισμός δουλεύει με την κατανάλωση . Η Μέρκελ έχει μπλέξει τα μπούτια της. Από την μια έζησε ένα αποτυχημένο κομμουνιστικό σύστημα που πρέπει να της άρεσε αφού ήταν μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της ανατολικής Γερμανίας και από την άλλη γίνεται υπέρμαχος του καπιταλισμού συστήματος, όμως ένα καπιταλιστικό σύστημα χωρίς κατανάλωση. Αυτό κυρία μου το λέμε διχασμένη προσωπικότητα κατά την ψυχιατρική και είναι λίαν επικίνδυνο για ανθρώπους που κρατάνε τις τύχες του κόσμου.
Μέσα λοιπόν σε αυτή την άπνοια της οικονομίας το μόνο που μπορούσαμε να προτείνουμε είναι η επαναφορά της κατανάλωσης ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η κατανάλωση λείπει γιατί λείπει το χρήμα.
Ή λοιπόν τυπώνουμαι ευρώ και κάνουμε την δουλειά μας ή αν η Μέρκελ συνεχίζει να κάνει τα ναζάκια της και να παίζει με τις κούκλες της να σοβαρευτούμε και να επανέλθουμε στα εθνικά μας νομίσματα, ή να δημιουργήσουμε ένα κοινό νόμισμα με τις χώρες του Νότου με προοπτικές που έχω γράψει σε ένα άλλο άρθρο μου.
Ελπίζω ότι κάποια στιγμή, πριν πεθάνει και άλλος κόσμος να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο, να αποβάλουμε τους δήθεν χαρβαντάδες οικονομολόγους και να προχωρήσουμε σε σοβαρές πολιτικές που θα έχουν ως σκοπό τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.