Ένα πολιτικό σχόλιο για την συμφωνία των Πρεσπών

Πάνος Σαρακηνός

Τώρα που η σκόνη της δημαγωγίας τελείωσε, και οι προύχοντες κυβερνούν σε μια πολύ ταραγμένη περιοχή της Μεσογείου για να δούμε την συνθήκη των Πρεσπών με την πραγματική της διάσταση ! 

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια Τουρκία πολύ επιθετική που απλώνεται παρά πολύ επικίνδυνα, προσπαθώντας να αποκτήσει μια ΑΟΖ που ποτέ δεν της άνηκε ! Απλώνει τα χέρια της προς την ταραγμένη  Λιβύη για να την κάνει σύμμαχο και συμμέτοχο σε κομμάτι της Μεσογείου που δεν έχει καμμία σχέση, αρνείται την ύπαρξη ελληνικής ΑΟΖ στο νησί μας Καστελλόριζο και κάνει συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο με πολύ προκλητικό τρόπο,  ώστε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο ! Το θράσος της μάλιστα φθάνει μέχρι και την νήσο  Γαύδο που είναι ακριβώς δίπλα στη Κρήτη και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά  από το άθλιο απομεινάρι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας δηλαδή την Τουρκία ! 

Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με την συμφωνία των Πρεσπών ; 

Μα διακαής πόθος της Τουρκίας ήταν να μην κυρωθεί η συμφωνία αυτή και να βάλει χέρι και στη Βόρεια Μακεδονία, όπου αντί να επιτηρεί τον εναέριο χώρο η Ελληνική αεροπορία, που αυτό έγινε άμεσα μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, να επιτηρεί τον εναέριο χώρο της η Τουρκία, παίρνοντας με το μέρος της την σημερινή Βόρεια Μακεδονία που μάλιστα θα είχε και το όνομα Μακεδονία χωρίς κανένα σύνθετο μαζί με αυτό και χωρίς την παράγραφο 7 της συμφωνίας που παραδέχεται την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας ! 

Δηλαδή από βόρεια θα είχαμε συνεχείς παραβιάσεις εναέριου χώρου από τουρκικά Drone και δεν θα μας έφθασε η επιθετικότητα της Τουρκίας από Ανατολής, θα την είχαμε και από βορρά !! 

Δηλαδή η σημερινή σύμμαχος ευρωπαϊκή βόρεια Μακεδονία , θα έπεφτε στην επιρροή της Τουρκίας με το όνομα Μακεδονία και διεκδικώντας και την Θεσσαλονίκη ακόμη  με τις πλάτες φυσικά  των αχόρταγων ορέξεων του Ερντογάν ! 

Βέβαια εσύ που φόρεσες την Μακεδονική χλαμύδα στις διαδηλώσεις, εσύ που πηγές για μπανάκι στις 8 Ιουλίου και δεν πήγες να ψηφίσεις και εσύ που καταψήφισες τον Τσίπρα με τα παραμύθια που σου έλεγαν περί προδοσίας του, δεν σε κατηγορώ γιατί σε ξεγέλασαν και δυστυχώς δεν ήξερες σε τι επικίνδυνα μονοπάτια θα ερχόταν η χώρα μας αν ο Τσίπρας σκεπτόταν το πολιτικό κόστος και δεν προχωρούσε θαρραλέα στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας ! 

Όμως οι πολιτικοί που σε φλόμωσαν  με τα ψέμματα περί προδοσίας της συνθήκης των Πρεσπών, ήξεραν ! Ήξεραν σε τι τεράστιους κινδύνους έμπαινε η χώρα μας από τους Τούρκους που θα έβαζαν πόδι στο βορρά και θα μας στρίμωχναν  πολύ άσχημα στρατηγικά ! 

Και όμως προκειμένου να πάρουν την εξουσία κάποιοι και άλλοι να απολαμβάνουν τις χρηματικές  χορηγίες της βουλής δεν δίστασαν να πουν ψέμματα για αυτή τη συμφωνία ! 

Αυτό εγώ σαν Έλληνας πολίτης δεν θα τους το συγχωρήσω ποτέ , γιατί βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό !  

Ο Τσίπρας έφυγε από την εξουσία έχοντας επιτελέσει μια συμφωνία που οι ερχόμενοι ιστορικοί  θα την θεωρούν κορυφαία !

 Ας είναι ! Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν να τιμωρούν τους γνήσιους ηγέτες τους στις κρίσιμες φάσεις της Ιστορίας μας !

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.