Μέθοδος ιδιωτικοποίησης των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι βάσεις στις πανελλαδικές ! 

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία που είναι πέρα για πέρα αληθινή !

Μια χρόνια είχα μια εκπληκτική τάξη μαθητών, στη θετική τότε κατεύθυνση ! 

Μια μέρα ισχυρίστηκαν οι μαθητές μου αυτοί, οτι τώρα που τελειώσαμε κύριε την ύλη των εξετάσεων , ότι άσκηση και να μας βάλετε στα μαθηματικά, στην ύλη που έχουμε κάνει, θα την λύσουμε ! 

Παιδιά τους είπα μη το λέτε αυτό γιατί αν θέλω, μπορώ να σας βάλω τόσο δύσκολες ασκήσεις, που να μην γράψει κανείς σας καλά !!! 

Θελουμε να το δοκιμάσουμε κύριε,  μου είπαν οι μαθητές μου ! 

Εντάξει λοιπόν το Σάββατο αυτό, ελάτε στο σχολείο 4-7 να γράψουμε ένα τέτοιο διαγώνισμα! Πράγματι λοιπόν ήρθαν όλοι οι καλοί μαθητές και στρώθηκαν στο γράψιμο ! Στις 2 με 2 1/2 ώρες έφυγαν με σκυφτό το κεφάλι και απογοητευμένοι ! 

Την Δευτέρα λοιπόν τους είπα . Παιδιά ανάλογα με την δυσκολία των θεμάτων διαμορφώνονται και οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών! Ένας καλός μαθητής μπορεί να γράψει από 30 έως 100 ανάλογα από το τι θέματα θα εξάγει η επιτροπή των Πανελλαδικών εξετάσεων ! 

Με αυτή την ιστορία θέλω να σας δείξω, πως η ηγεσία του υπουργείου παιδείας, μπορεί να σφαγιάσει στην κυριολεξία τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ! Τι κάνει λοιπόν. Βάζει βάση το 10, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα . Στην συνέχεια, στις πανελλαδικές εξετάσεις συγκροτεί  εξεταστικές ομάδες, που βάζουν εκπληκτικά δύσκολα θέματα ! Ένας πολύ μεγάλος αριθμός  μαθητών γράφει κάτω από την βάση, με αποτέλεσμα να μείνουν τουλάχιστον το 50% των θέσεων κενές! Στη συνέχεια καταργεί εκείνα τα τμήματα που δεν έχουν συμπληρωθεί από νέους φοιτητές ! Όλοι τώρα που δεν έχουν εισαχθεί σε δημόσια πανεπιστήμια μαντέψτε που θα προσφύγουν! Μα φυσικά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα σκάσουν μύτη άμεσα !!! Έτσι λοιπόν ιδιωτικοποιούμε άμεσα την ανώτατη εκπαίδευση !!! 

Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε με το ίδιο σύστημα που υπάρχει τώρα ; Η απάντηση είναι όχι ! Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην εκπαίδευση των νέων μας, όχι όμως με το να ενισχύσουμε περαιτέρω την αιματηρή αφαίμαξης των γονιών τους! Το θέμα όμως αυτό αποτελεί μια πολύ μεγάλη συζήτηση, που πρέπει να ανοιχθεί στη χώρα μας,από σοβαρούς φυσικά ανθρώπους της εκπαίδευσης ! 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.