ΝΕΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

manager2

ΝΕΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Έφθασε λοιπόν και ο μήνας που μπορούν να κάνουν αίτηση συνταξιοδότησης και οι εκπαιδευτικοί . Γιατί ως γνωστόν αίτηση συνταξιοδότησης μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί μόνο το διάστημα 20 έως 30 Απριλίου και να αποχωρίσουν την 30η Ιουνίου που λήγει το σχολικό έτος!!
Και γιατί αυτό ?
Διότι δεν πρέπει να αφήνουν στην μέση την σχολική χρονιά , δηλαδή τα παιδιά και είναι πολύ πολύ σωστό . Όμως θα μπορούσαν να φύγουν και τους καλοκαιρινούς μήνες και το Σεπτέμβρη, στην θέση του αποχωρήσαντος εκπαιδευτικού, να τοποθετηθεί αναπληρωτής. Επίσης θα μπορούσαν να κάνουν αίτηση οποιαδήποτε ημερομηνία του έτους θέλουν και να φύγουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, με τον νόμο όμως που ισχύει την ημέρα της αίτησης
Και γιατί το λέω αυτό ?
Γιατί τον Δεκέμβρη που ανακοινώθηκε το έκτρωμα νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν το δικαίωμα συνταξιοδότησης,έφυγαν άμεσα και θεωρούνται παλιοί συνταξιούχοι, ενώ οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν και επομένως θα θεωρηθούν νέοι συνταξιούχοι, πράγμα που σημαίνει σύνταξη τουλάχιστον 35% μικρότερη !!!
Παράδοξο , αντισυνταγματικό λόγω παραβίασης της ισονομίας των πολιτών ?
Αλήθεια ποιός νοιάζεται για την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων μας ?
Μόνο τα συνταγματικά δικαιώματα του Ρουπακιά μην παραβιάσουμε και πληρώνουμε 90000 ευρώ το μήνα,για την φύλαξη του στο σπίτι του, από 45 αστυνομικούς !
Ας έρθουμε τώρα να δούμε τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί !
Ας υποθέσουμε ότι εκπαιδευτικός κάνει αίτηση συνταξιοδότησης στις 20 Απριλίου . Τότε αυτός ο υποψήφιος συνταξιούχος δεν γνωρίζει τι σύνταξη θα πάρει την 1η Ιουλίου που θα αποχωρήσει γιατί το νομοσχέδιο Κατρούγκλου μαγειρεύεται στα δωμάτια του Χίλτον και δεν ξέρουμε ποιές είναι οι Βουλές των αρχόντων που μας καταδυναστεύουν.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι 22 Μαΐου ψηφίζετε το νομοσχέδιου αυτό και ας υποθέσουμε ότι αυτήν την σύνταξη που προσφέρουν οι δανειστές, είναι αντίδωρο και δεν φτάνει ούτε για να πληρώσεις όλους τους φόρους σου . Τότε ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να αποσύρει την αίτηση και να σφίξει τα δόντια του και να συνεχίσει να δουλεύει, γιατί έχει περάσει ένας μήνας απο τις 20 Απριλίου που την έκανε . Δηλαδή αυτή την στιγμή σου λένε κάνε τώρα την αίτηση αλλά σου κρατάμε μυστικό το ποσό της σύνταξης που θα πάρεις !!!
Και αν δεν την κάνεις περιμένοντας να δεις το νόμο, τότε θα πας του χρόνου τον Απρίλη του 2017 να κάνεις αίτηση συνταξιοδότησης !!! Και μέχρι τότε μπορεί να ξαναλλάξει ο νόμος όσον αφορά τα όρια ηλικίας προς τα πάνω και τα ποσά σύνταξης προς τα κάτω !!

Έλεος σε ποιά άλλη χώρα γίνεται αυτό !!!

Πόσο κάτω θα ρήξουμε την κοινή λογική ?

Η λύση ειναι, η άμεση απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου , συνταξιούχοι μιας ταχύτητας και όχι ανόητα, παλιοί και νέοι συνταξιούχοι,όπως έχω επισημάνει σε άλλο άρθρο μου !!
Αν δεν αποσυρθεί τότε θα μας βρείτε όλους σε αγώνες στους δρόμους και τα δικαστήρια .
Ισοτιμία όλων των πολιτών απέναντι στους νόμους που ορίζει το σύνταγμα μας και επαναφορά των συζητήσεων για τους νόμους, από τα δωμάτια του Χίλτον, στο ναό της δημοκρατίας που είναι η Βουλή όλων των Ελλήνων !!
Με άλλα λόγια λαϊκή κυριαρχία !
ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ ?
ΠΑΝΟΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.