ΠΑΝΟΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ ¨ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ¨

983c07a04df75e173193eb8ddbc9041b

Δύο εβδομάδες είμαστε περίπου πριν από τις εκλογές . Εκλογές που δεν έχουν ξαναγίνει σε όλη την υφήλιο!
Γίνονται κάτω απο ένα πρωτοφανή ανελεύθερο τρόπο που τυπικά  μόνο είναι ελεύθερες και δημοκρατικές. Οι πολίτες κινούνται αδιάφορα προς αυτές και ασχολούνται μόνο για να προετοιμαστούν, για το πολύ δύσκολο οικονομικό χειμώνα που τους περιμένει. Ένας χειμώνας που οι οικονομικοί μετεωρολόγοι, προβλέπουν καταιγίδες από φόρους, μειώσεις όλων των αποδοχών των πολιτών και καμμία μαθηματική εξίσωση δεν μπορεί να λύσει, το δύσκολο οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας μας.
Για να δούμε όμως ένα ένα τις πρωτοτυπίες αυτών των εκλογών .
1) σε όλες τις χώρες του κόσμου γίνονται εκλογές, με κόμματα που έχει το καθένα το πρόγραμμα του . Στην συνέχεια αφού εκλεγεί η κυβέρνηση που επιθυμεί ο λαός, συνέρχεται η Βουλή και εγκρίνει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης .
ΕΔΩ στην πατρίδα μας, ξέρουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, χωρίς να ξέρουμε ποια θα είναι η κυβέρνηση μας .
Οι προγραμματικές δηλώσεις έχουν ονοματεπώνυμο. ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!
Όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί , μόνη της ή πολυκομματική, θα εφαρμόσει το πρόγραμμα των Βρυξελλών , δηλαδή ουσιαστικά τις προγραμματικές δηλώσεις Μέρκελ Σόϊμπλε !
Λέω κάποια ανακρίβεια ?
2) Οι εκλογές γίνονται 8 μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και 2 μήνες μετά από ένα δημοψήφισμα, που ακόμη δεν έχει ερμηνευθεί από το μεγαλύτερο κομμάτι της πολιτικής μας ζωής , για το τι σήμαινε το ΟΧΙ του περήφανου Ελληνικού μας λαού . Η Βουλή διαλύθηκε άμεσα, χωρίς να γίνουν όλες εκείνες οι διερευνητικές ενέργειες, που θα μπορούσαν πιθανά να δημιουργήσουν ένα κυβερνητικό σχηματισμό και να αποφύγουμε τις τόσο πρόωρες εκλογές . Την άποψη αυτή την εξέφρασε δημόσια πολλές φορές η πρόεδρος της Βουλής μας, Ζωή Κωνσταντοπούλου .
Λέω κάποια ανακρίβεια ?
3) τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου μετά από μια ολονύκτια συνεδρίαση, που παρακολουθούσε άγρυπνα ο Ελληνικός λαός και κοιμώμενοι κάποιοι απο τους εθνοπατέρες μας, ψηφίστηκε ένα άθλιο 3ο μνημόνιο , μνημόνιο καθαρά υφεσιακό και αυτό δεν ειναι άποψη δική μου, αλλά άποψη που διατυπώνουν και οι 222 βουλευτές που το υποστήριξαν !!!
Λέω κάποια ανακρίβεια ?
4) Ενώ με την ψήφιση του μνημονίου δημιουργούνται καινούργιες πολιτικές δυνάμεις , αντίθετες με τις υφεσιακές πολιτικές των Βρυξελλών, κηρύσσονται εκλογές , μέσα σε 20 μέρες, χωρίς να δίνετε ο απαραίτητος χρόνος σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ειναι αντίθετες σε αυτές τις πολιτικές , να οργανωθούν και να ενημερώσουν τον λαό μας , για τις επικίνδυνες αυτές πολιτικές . Αυτή και μόνο η ενέργεια ενέχει δόλο, για την μη έγκυρη ενημέρωση του Ελληνικού λαού !!
Λέω κάποια ανακρίβεια ?
5) Ειναι οι μόνες εκλογές που οι Βρυξέλλες δεν ανησυχούν και δεν τους ενδιαφέρει ποιό θα είναι το πρώτο κόμμα . Θέλουν να φτιάξουν κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα ποιό κόμμα θα είναι πρώτο . Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι οι κομπάρσοι , δηλαδή ποιό η ποιά απο τα κόμματα, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ , θα συνεργαστούν με το πρώτο κόμμα και θα κάνουν κυβέρνηση . Σε καμμία περίπτωση δεν τους συμφέρει να συνεργαστεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διότι ειναι πιθανό τότε να έρθει τρίτο κόμμα η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και δεν θέλουν αυτό το κόμμα, ούτε στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιπλέον χάνουν τον αναπληρωματικό από τον πάγκο τους.
Λέω κάποια ανακρίβεια ?
Όλα αυτά νομίζω οτι δείχνουν καθαρά πως έχουμε χάσει την Εθνική μας ανεξαρτησία , πως παραβιάζεται το Σύνταγμα μας και οι διεθνείς κανόνες . Αυτά είναι αρκετά για να κυρίξουν το χρέος επαχθές, μη βιώσιμο και να διαγραφεί κάτω απο τους διεθνείς κανόνες περί επαχθούς χρέους !!
Σωστά η πρόεδρος της Βουλής συνέταξε επιτροπή της Βουλής για το επαχθές του χρέους και γιαυτό εισέπραξε τόσες καλοσχεδιασμένες επιθέσεις εναντίον της , από καλοπληρωμένα ΜΜΕ .
Ως επίλογο, θα ήθελα να αναφέρω ποιές είναι οι διαφορές των δύο μονομάχων όσο αφορά την εφαρμογή του 3ου μνημονίου .
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι δεν θα κάνει επιπλέον περικοπές στο δημόσιο τομέα και θα πληρώνεις φόρους πρωί, μεσημέρι και βράδυ ενώ η ΝΔ θα κάνει και άλλες περικοπές στο δημόσιο τομέα ,οπότε θα πηγαίνεις στο νοσοκομείο και θα κάνεις εξετάσεις όταν πλέον θα έχεις αποδημήσει εις κύριον , το δε παιδί σου θα κάνει μάθημα σε τάξη με 60 μαθητές, από ένα εξαθλιωμένο δάσκαλο, και θα γλυτώσεις τους βραδινούς φόρους.
Η θέση μας σαν λαός είναι πολύ δύσκολη . Και στις 5 Ιουλίου όμως βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση και πραγματικά οι Βρυξέλλες τρόμαξαν με την περήφανη στάση μας , με το περήφανο ΟΧΙ που τους στείλαμε. Τώρα αλλάζουν τακτική . Εμείς όμως δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω . Πρέπει ως λαός να βάλουμε πάλι το σωστό πολιτικό μας κριτήριο και να ψηφίσουμε χωρίς φόβο και χωρίς πάθος αυτό που είναι καλό για την πατρίδα μας !

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.