Ανάλυση της οικονομικής κρίσης από ένα Μαθηματικό και όχι από ένα ψευτοοικονομολόγο!

Έχω ένα άνεργο γιατρό και ένα άνεργο επιπλοποιό.
Ο επιπλοποιός είναι άρρωστος ο άνθρωπος, αλλά δυστυχώς δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το γιατρό και να γίνει καλά!
Η γυναίκα του γιατρού τον τρώει κάθε μέρα να της φτιάξει ντουλάπια στην κουζίνα, αλλά δυστυχώς ο γιατρός δεν έχει χρήματα να δώσει στον επιπλοποιό και να του φτιάξει τα ντουλάπια και να ησυχάσει από την γκρίνια της γυναίκας του.
Μια μέρα όμως το κράτος φωνάζει τον επιπλοποιό και του δίνει 1000 ευρώ δανεικά για να κοιτάξει την υγεία του!
Τρέχοντας ο άνθρωπος πάει στον γιατρό του δίνει τα χρήματα και του ζητάει να τον κάνει καλά!
Χαρούμενος ο γιατρός που επιτέλους έχει χρήματα βάζει όλη την τέχνη του και κάνει τελείως καλά τον επιπλοποιό!
Ο επιπλοποιός χαρούμενος και αυτός που επιτέλους έγινε καλά, γυρίζει πίσω στο μαγαζί του για να δουλέψει!
Την άλλη μέρα όμως είχε μία επίσκεψη που τον χαροποίησε!
Ηταν ο γιατρός του που ήρθε με την γυναίκα του, για να του παραγγείλει τα ντουλάπια της κουζίνας που τόσο πολύ ήθελε εκείνη!
Αφού συμφώνησαν για την κατασκευή των ντουλαπιών ήρθε η ώρα της αμοιβής.
Ο επιπλοποιός του ζήτησε 1000 ευρώ και σε αυτή την τιμή συμφώνησε και ο γιατρός!
Ετσι λοιπόν αφού πήρε τα χρήματα ο επιπλοποιός, πετάχτηκε ως την τράπεζα και επέστρεψε τα χρήματα στο κράτος!
Ο επιπλοποιός χαρούμενος που δεν χρώσταγε στο κράτος πλέον γύρισε στην δουλειά του και έφτιαξε με πολύ όρεξη τα ντουλάπια του γιατρού και πιστέψτε με η γυναίκα του γιατρού έμεινε πολύ ευχαριστημένη!
Για να δούμε τώρα τις καταστάσεις
Πριν είχαμε δύο άνεργους που κλαίγανε τη μοίρα τους!
Ξαφνικά το κράτος τους έδωσε ένα μέσο συναλλαγής το χρήμα που όμως πολύ σύντομα το πήρε πίσω. Δηλαδή το κράτος δεν έχασε! Οσα έδωσε τόσα πήρε!
Δύο άνθρωποι εργάστηκαν απέκτησαν αγαθά και έγιναν ευτυχισμένοι !
Τι λείπει λοιπόν από την κοινωνία μας σήμερα και έχουμε τέτοια ανεργία? 2000000 άνεργοι! Λείπει το χρήμα. Το μέσο δηλαδή συναλλαγής των υπηρεσίων, που προσφέρονται μεταξύ των ανθρώπων! Επιτρέπεται να λείπει αυτό στην χώρα μας?
Η απάντηση είναι ΟΧΙ . Η χώρα μας έχει τεράστιο Τουριστικό, γεωργικό ορυκτό πλούτο! Εχει ηλιακή αιολική ενέργεια υδρογονάνθρακες λιγνίτη!
Εχει παρά πολύ ανεπτυγμένη επιστημονικό πληθυσμό, διότι οι Ελληνες έχουν όρεξη και διάθεση να σπουδάζουν τα παιδιά τους, και έτσι μπορούμε να αναπτύξουμε και Βιομηχανία και υψηλή τεχνολογίας, που τώρα την ρουφάνε από τα παιδιά μας άλλα κράτη!
Τι μας λείπει λοιπόν ?
Από ότι καταλαβαίνεις φίλε μου μας λείπει το χρήμα! Το μέσο συναλλαγής,που το έχει ρουφήξει στην χώρα της, ως ως Βδέλα που πίνει το αίμα των ανθρώπων, η Μέρκελ!
Με εικονικά χρέη, ρουφάει οποιοδήποτε πλούτο παράγεται στην χώρα μας και εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας μας!
Οτι παράγουμε τσουφ βρίσκεται στις γερμανικές τράπεζες,για να ξεχρεώσουμε άκουσον άκουσον, τις τσοχατζοπούλειες και όχι μόνο μίζες!
Χρέη? γιατί οι Γερμανοί δεν χρωστάνε? δεν κατέστρεψαν οι παππούδες τους την χώρα μας με την βοήθεια του εκλεγμένου τους Χίτλερ! Γιατί ο Χίτλερ ήταν εκλεγμένος με εκλογές απο τους παππούδες τους και μην μας κάνουν την πάπια ότι ούτε καν τον ήξεραν! Αυτά τα χρέη τους είναι αποδεδειγμένα και καλά θα κάνετε Γερμανοί να τα πληρώσετε και όχι να ζητάτε τα χρέη, για τις μίζες που δώσατε σε κάτι γερμανοτραφείς προδότες!
Ας έρθουμε λοιπόν στον επίλογο! Από ότι είναι φανερό ο γάμος με την Ευρώπη απέτυχε γιατί μπλέχτηκαν οι Γερμανοί και τα κάνανε σαλάτα.
Ας γυρίσουμε λοιπόν στο εθνικό μας νόμισμα, για να χαρούμε τον πλούτο μας, τα παιδιά μας, που είναι έτοιμα να γίνουν μετανάστες,και την ηρεμία μας. Και αν σε στεναχωρεί να πούμε το νόμισμα μας δραχμή ας το πούμε Μνά!
Mina_Athens
μνα από την Αττική

Mina_Chios
μνα από τη Χίο

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.